"This is my dream.."

"Ha jól figyelsz, rájössz arra, hogy a legtöbb értelmi magyarázat: utólagos. Amikor kitört a láva, és felbuggyant a mélyből az irracionális erő, akkor kezded érteni és rendszerezni az egészet. Az ész általában vesztes marad. Kialakított egy rendet, csakhogy az élet rendetlen. Ésszel: átláthatatlan."

Kutyából nem lesz szalonna..

Sziasztok!

Kezdjük Manónál. Kijött a negyedik fogacskája is, felül a második.
A héten megkapta a hat hónapos kötelező oltását és az utolsó Rota vírus elleni oltóanyagot is. 72 cm és 10 kg a Drágám, egészéges babóca. Mostanában sokat szörcsögött, de érdekes módon, csak amikor szopizott. Megijedtem, nem tudtam mit tegyek, hogy most szívogassam-e az orrát és miért csak szopi közben hallom, ezért megkérdeztem a gyerekorvost, hogy mi lehet ennek az oka. Azt mondta a doki, hogy valószínűleg az a helyzet, hogy a nagy mennyiségű tej felmegy a garatba és azért hallom a szörcsögést. Az elmúlt két napban már nem hallom olyan szinten mint eddig, úgyhogy örülök.

Anyósról:
Beszélgetett Édesanya Asztival, Anyósról. Aszti azt mondta, hogy kössem fel a gatyámat, mert kezdünk a célegyenesbe érni és már mindent el fog követni a Banya, hogy maradhasson és ne kelljen elköltöznie, mert ha valaki, akkor ő már ismeri.
Ami érdekes számomra az az, hogy ha Másik Felem itthon van, a Banya feszt mondja, hogy ez fáj az fáj. De ami a legfurcsább volt az Hétfőn történt.
Elvitt reggel Másik Felem vérvételre. Hazaértünk, Anyósom állt a bejárati ajtóban, beengedett minket. A konyhában tök hirtelen leül a kanapéra, elkezd fújtatni. Kérdi tőle Másik Felem, hogy mi a baj, mondja, hogy jaj ő milyen rosszul van, úgy érzi, hogy belülről szétrobban. Csak lesek. Oké, Másik Felem elmegy, hiszen mennie kell vissza dolgozni. Leülök reggelizni, Anyós kb öt perc múlva felpattan, majd megy ki az udvarra. Okécső.
Na folyamatosan ez megy. Másik Felem előtt játsza, hogy ő olyan rosszul van, hogy az nem is igaz, feltételezem, arra játszik, hogy majd hátha megsajnálja a fia és akkor nem kell elmennie. Az is feltételezhető továbbá, hogy azért volt mostanában velem rendes, mert ha velem kijön esetleg majd én is azt mondom, hogy maradhatna.
Nem tudom, hogy mi lesz ebből, de az biztos, hogy feleslegesen próbálkozik, mert Másik Felemen nagyon lehet látni, hogy nem foglalkozik vele. Ne értsétek félre, nem arról van szó, hogy egyáltalán nem törődik az anyjával, mert rendszeresen megkérdezi tőle, hogy vigye-e orvoshoz, segítsen-e valamit, hanem arra célzok, hogy amikor így próbálja a Banya sajnáltatni magát, akkor nem törődik vele. Hozzá kell tennem, hogy ennek nagyon örülök. Mondjuk eddig bejött a Banyának ez, mert ezzel tartotta maga mellett a fiát, hogy feszt azt játszotta, hogy ő milyen nagyon beteg és itt is maradt a fia. Viszont Másik Felemnek már családja van és nem feltétlenül foglalkozik annyira Anyós minden problémájával mint eddig.
De abban is biztos vagyok, hogy mindent be fog vetni. Hát lássuk!

Tegnap jól megszívtam. Elmentem végre a fogorvoshoz, még tavaly mondta a doki, hogy ki kell húzni az egyik bölcsességfogamat. Ugyanis már nem egészségesen bújt ki a fog. Húztam halasztottam, az ínyem is be volt gyulladva, de most már elszántam magam. Ki is húzta. Második próbálkozásra. Először kaptam nidokain injekciót de nem zsibbadtam el annyira mint kellett volna. Így fájt mikor húzta, nem is kicsit, kértem még egy injekciót. Na azzal már semmit nem éreztem, csak a ropogást és a törést hallottam. Brutál volt. Végzett a doki, maradéktalanul, darabokban sikerült kihúzni a fogam. Megkaptam a kellő instrukciókat, és az összebugyolált gézlapot, harapjad, mint állat. Egész jól elvoltam délelőtt. Igen ám, de a vérzés egész nap nem állt el. Hiába haraptam összetekert gézre, pihentem és a lehető legkevesebbszer emeltem fel az igencsak súlyos csemetémet, tök mindegy volt, mert így is úgy is vérzett. Délután szédültem, hányingerem volt és borzasztó aluszékony. A világomat nem tudtam. Este lementünk az ügyeletre, mert Másik Felem már majd frászt kapott, hogy mi lesz ha nem áll egész éjszaka, majd megfulladok. Kaptam véralvadás segítő injekció ampullát, kiöntötte a doki gézre, be a fog helyére, majd megint harapás, tartás. A maradékot a kezembe nyomta. Szerencsémre az éjszaka jobban alakult mint vártam. Ugyanis egész jól aludtam, csak háromszor voltam ébren és nem vérzett a fogam helye. Szájzáram van, és borzasztóan fáj ha nyelek, de ezeket kivéve örülök, hogy már nem vérzik és nem fáj maga a hely. Remélem begyógyul gyorsan.

A jövő hét elég sok meglepetést tartogat, ha minden úgy sikerül, ahogy szeretném. De majd leírom, ha bejött, előtte nem lövöm le a poént.

Köszönöm szépen, hogy itt jártatok!
Sziasztok!

Alakuló tendencia...

Üdv Mindenkinek!

Örömmel tudatom Veletek, hogy minden rendben van.
Manónak még mindig nem jött ki az a bizonyos negyedik fogacska, de már nem sok hiányzik. Jövő héten visszük oltásra, a kötelező hat hónaposat kapja, illetve az utolsó Rotát, aztán majd csak egy éves korában lesz a következő oltás. Egyébként tündéri baba, mostanság kicsit nyűgös, és kevesebbet alszik napközben, de úgy nagy vonalakban semmi gond vele. :)

Anyóssal elvagyunk. Csodálkozom rajta én is, de megint elővette a rendesebbik énjét. Nem rinyál egész nap, kedvesebben beszél velem. Lehet, hogy úgy van vele, hogy erre a kis időre már, amit együtt kell még élnünk, nem kötekszik. Természetesen van egy-két szokásos "aranyos" beszólása, de közel sem olyan most, mint eddig volt.
A digitális térkép egy héten belül lesz készen, reméljük, hogy haladnak a tulajdoni lappal is, hiszen ez csak hiánypótlás volt.

Jövő héten jön haza Drága Barátosném, Jolánkám!- Ugyanis ő sem él már országunkban..- Úgy örülök, mint majom a farkának, gondolom mondanom sem kell. Ezért is, illetve az adás-vételi szerződés intézése miatt is, szeretnék majd megint pár napra bemenni a gyerekkel a Szülővárosomba. Lazulni, barátokkal talizni, hivatalos ügyeket intézni. Édesanyámmal lenni. Ugyanis akárhogyis, de ha nem fog már velünk lakni Anyósom, ezt nem fogom tudni megcsinálni, hogy eltűnök pár napra, mert nem hagyhatom itt Másik Felemet tök egyedül. Szívem sem lenne itt hagyni.. Így ki kell használni a lehetőségeket. Viszont minden éremnek két oldala van. Ha én nem is leszek annyit az Ősökkel, ők többet tudnak kijönni hozzánk és biztos vagyok benne, hogy élni is fognak ezzel a lehetőséggel! :D

Másik Felemmel is teljesen rendben van a kapcsolat. Sokat beszélgetünk és próbálunk minél több időt együtt tölteni, ami feltölt. Ami kicsit idegesít, hogy még mindig nem rendeződött a gyomra. Folyamatosan fáj neki, szinte nincs olyan nap, hogy ne mondja, hogy épp nem görcsöl. És nem tudom rábeszélni, hogy menjen el orvoshoz. Aggódom érte, nehogy majd valami komolyabb baja legyen.. Segítségért Édesanyámhoz fordultam, Ő pedig Asztihoz, így reménykedem benne, hogy ha rám nem is, legalább majd Asztira hallgatni fog a kedves férjecském..

Zárom soraim, ugyanis jön a vendégem, másik Barátosném, tudjátok, a volt Élettársam. Jön meglátogatni Manót és engem. Kis feltöltés! ;)

Sziasztok!

Remény...

Sziasztok! 

Mostanság elég hosszú napjaink vannak, mert Manócskámat megint nagyon kínozza a fogacskája. A felső kettőt várjuk, de még nem törte át az ínyt, így elég nyűgös volt az elmúlt napokban. Ha leteszem, nem marad nyugton, így szinte semmit nem tudok tőle csinálni, most is itt ül az ölemben, amíg gépelek, mert ha lerakom a játszó szőnyegére visít.. Rossz napjai vannak, remélem nemsokára jobban fogja érezni magát.
De szerencsére egyébként minden rendben vele. Már egyre több ízt kóstoltatok vele, de úgy veszem észre, hogy inkább a sós ételek jönnek be neki, nem az édesek. A pépeket nem igazán eszi, tegnap készítettem neki egy kis krumpli-répa főzeléket, az ízlik neki. Már a babapiskótával is próbálkozom, még eléggé oda kell rá figyelni, miközben nyammogja, hogy le ne dugja a torkára vagy le ne nyeljen akkora darabot amivel nem tud megküzdeni, de napról napra egyre ügyesebb. Már grimaszol, sikít, gagyog, forgatja a kis kezeiben a játékot, egyre érdeklődőbb, jobban leköthető a figyelme. Vidám, tündéri baba, csak ez a fránya fogacska ne kínozná annyira.

A házvétellel kapcsolatban végre tudok írni fejleményeket!
Az ügyvéd odáig jutott, hogy most már elintézte, hogy majd jöjjenek a digitális térképet csinálni, meg a földmérést, de ez is elég kacifántos. Mivel ikerháznak az egyik felét vesszük meg, a másik feléről is kell készíteni térképet. Ez a másik fél az eladó sógornőjének a nevén van. Az ügyvédnek sikerült ezzel a nővel beszélni és eddig úgy néz ki, hogy Hétfőn el fognak jönni és akkor majd meg tudják csinálni ezt a térképet. Ugyanis elég érdekes kapcsolatban van az eladóval ez a nő és csak úgy nem adja oda a kulcsot.. Mindegy ha ezt a két dolgot sikerülne elintézni, akkor már a tulajdoni lap következne, és utána mehetnénk a hitelt intézni. Szóval ebben reménykedem, hogy végre haladunk valamerre..

Minden nap próbálom kicsit turbózni magam és Anyós beszólásait elengedni a fülem mellett. Ebbe a dologba próbálok kapaszkodni, hogy nemsokára költözik és könnyebb lesz, ezzel sikerül türelmesebben viselkednem és jobban "lesz@rni" a dolgokat, hogy úgy mondjam. Szurkoljatok!

Zárom soraim, a Kincsem már kiakad teljesen.
Köszönöm, hogy itt jártatok!
Sziasztok!